p

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Πουλάει το ιδιωτικό του super jumbo με το σπα ο πρίγκιπας Alwaleed

Το super jumbo Α380 του Σαουδάραβα πρίγκιπα Alwaleeed Bin Talal al Saud θα ήταν το απόλυτο στάνταρ της πολυτέλειας στους αιθέρες.



Ο 15ος πλουσιότερος άνθρωπος της γης αγόρασε το αεροπλάνο, το οποίο κανονικά μεταφέρει έως και 800 επιβάτες και πωλείται αντί 319 εκατ. δολαρίων και έδωσε άλλα 200 εκατ. δολάρια για να το μετατρέψει στο πολυτελέστερο ιδιωτικό τζετ που πετά στους ουρανούς.

Ανάμεσα στα άλλα κομφόρ του A380 του Alwaleed περιλαμβάνεται μία θέση πάρκινγκ για τη Rolls-Royce του, πέντε σουίτες με king size κρεβάτια και ιδιωτικά μπάνια, ένα σπα, μία αίθουσα προσευχής εξοπλισμένη με υπολογιστές που μετατρέπονται σε χαλάκια και γυρνούν αυτόματα προς την κατεύθυνση της Μέκκας καθώς και μία αίθουσα κονσέρτων με πιάνο με ουρά.

Όμως, ο Alwaleed δεν θα προλάβει να χαρεί το αεροπλάνο του. Το αγόρασε στο Air Show που έγινε στο Ντουμπάι το 2007 και οι εργασίες μετατροπής του έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Όμως, όπως αποκαλύπτει τώρα το Bloomberg, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας αποφάσισε τους τελευταίους μήνες να το πουλήσει, για να χρηματοδοτήσει τη διεύρυνση των επενδύσεών του στη Μέση Ανατολή.

Η ταυτότητα του αγοραστή αλλά και το τίμημα της αγοράς δεν έγιναν γνωστά, όμως, είναι μετρημένοι στα δάκτυλα οι άνθρωποι που μπορούν να αποκτήσουν ένα τέτοιο ιδιωτικό τζετ.

Ο Alwaleed, πρόεδρος της Kingdom Holding, έχει περιουσία 29 δισ. δολαρίων, η οποία, μάλιστα, αυξήθηκε κατά 8,5 δισ. δολάρια από τον Απρίλιο του 2012, καθώς οι μετοχές της εταιρείας του σχεδόν διπλασίασαν την αξία τους.