p

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Βουλγαρία: Διαπραγματεύσεις για το ρεύμα

Σε συνομιλίες με την διοίκηση της εταιρείας διανομής ενέργειας EVN βρίσκεται κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικών, με στόχο να αποτραπεί το ενδεχόμενο δικαστικής διένεξης που θα οδηγούσε τις δύο πλευρές σε μια τέτοια διαδικασία, τονίζει η εφημερίδα «Στάνταρτ» στη διαδικτυακή της πύλη.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας Άσεν Βασίλεφ δήλωσε ότι οι συνομιλίες με την EVN για να αποφευχθεί μια δικαστική διένεξη μεταξύ των δύο πλευρών είναι σε εξέλιξη κι εξέφρασε την ελπίδα πως «σύντομα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα».

Η δήλωση του κ. Βασίλεφ έγινε έπειτα από την ανακοίνωση της ΕVN σε σχέση με την προστασία των επενδύσεών της στη Βουλγαρία. Η εταιρεία είχε υπογραμμίσει ότι οι επενδύσεις της πρέπει να προστατευθούν, ειδάλλως ενδέχεται να κινηθεί δικαστικά κατά της Βουλγαρίας.

Στο μεταξύ, η εταιρεία CEZ, τσεχικών συμφερόντων, ανακοίνωσε ότι το ηλεκτρονικό σύστημα μέτρησης που αξιοποιεί για τον υπολογισμό και στη συνέχεια την έκδοση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος είναι αξιόπιστο και διαφανές, καθώς από το σύνολο των 13.448 παραπόνων που ελήφθησαν από τους καταναλωτές τους πρώτους μήνες του 2013 σε σχέση με την μέτρηση που είχαν, μόνο το 1% ήταν έγκυρο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της CEZ Razpredelenie, που είναι αρμόδια για τη διανομή ενέργειας στη δυτική Βουλγαρία, συμπεριλαμβανομένης και της Σόφιας, Στέφαν Αποστόλοφ δήλωσε ότι η εταιρεία υλοποιεί συγκεκριμένες δράσεις για τη βελτίωση της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί, με στόχο τον περιορισμό ενδεχομένων λανθασμένων μετρήσεων.

Πηγή: real.gr