p

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Έξι πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν σβήσετε το λογαριασμό σας από το Facebook!

Σίγουρα κάποιοι από εσάς θα έχετε σκεφτεί να σβήσετε τον προσωπικό λογαριασμό σας από το faceboook, αλλά για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν το κάνατε.


Αν αυτή τη φορά είσαστε σίγουροι πως θέλετε να το κάνετε, να ξέρετε ότι υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε πριν πατήσετε delete.

Και μην ξεχνάτε ότι το να σβήσετε το λογαριασμό σας είναι κάτι διαφορετικό από το να τον απενεργοποιήσετε. Στην περίπτωση της απενεργοποιήσης του λογαριασμού σας, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να τον επαναφέρετε και αυτός θα βρίσκεται στη μορφή και με τα στοιχεία που τον αφήσατε. Για όσο διάστημα βρίσκεται σε κατάσταση εκτός λειτουργίας τα μηνύματα που έχετε στείλει σε άλλους χρήστες, θα είναι ορατά, ενώ όποιος σας ψάξει στο facebοok δε θα μπορέσει να σας βρει.

Αν, όμως, τον διαγράψετε δε θα μπορέσετε ποτέ να επανακτήσετε τις πληροφορίες που θα χαθούν κατά τη διαγραφή του. Οι περισσότερες πληροφορίες που υπάρχουν σε αυτό θα εξαφανιστούν, αλλά κάποιες άλλες, όπως το όνομά σας ή τα μηνύματα που έχετε στείλει σε κάποιον άλλον, θα είναι ορατά.

Αν σχεδιάζετε να κάνετε διαγραφή μάθετε τις κινήσεις που πρέπει να κάνετε πριν.

1.Τσεκάρετε τα sites στα οποία έχετε κάνει εγγραφή με τα στοιχεία του facebook

Πολλές εγγραφές μας σε ιστοσελίδες έχουν γίνει με τους κωδικούς του facebook. Για το λόγο αυτόν, πριν σβήσετε το λογαριασμό σας, φροντίστε είτε να αλλάξετε τους κωδικούς αυτούς, είτε σε αυτά που απαιτούν κωδικό facebook, να δημιουργήσετε έναν καινούριο λογαριασμό τον οποίο θα χρησιμοποιείτε μόνο για το σκοπό αυτόν.

Προσοχή! Φροντίστε να αλλάξετε του κωδικούς πρόσβασης, πριν διαγράψετε το λογαριασμό σας.

2.Αποθηκέυστε τα δεδομένα σας αλλού

Για τους χρήστες που θέλουν να διαγράψουν όλες τις πληροφορίες που έχουν αποθηκευμένες στο λογαριασμό τους,από το διαδίκτυο, το ίδιο το site έχει εφαρμογή με την οποία μπορούν να το πετύχουν.

Πηγαίνετε εκεί που λέει General, στη λίστα στα αριστερά σας και κλικάρετε το κουμπί Download a copy of your facebook data. Τέλος πατήστε: Start My Archive.

Τα στοιχεία που αποθηκεύσατε έχουν μοιραστεί ως εξής:

α. Λήψεις: Πληροφορίες όπως τα posts, τα μηνύματά σας, οι φωτογραφίες σας, η λίστα των φίλων σας ή ακόμα και οι συζητήσεις σας μαζί τους.

β. Διάφορα αρχεία: Επιπρόσθετες πληροφορίες του λογαριασμού σας, όπως κωδικοί ασφαλείας, cookies,εφαρμογές που έχετε κατεβάσει, φίλοι που έχετε απορρίψει, κτλ.

γ. Ενέργειες: Εδώ βρίσκεται το ιστορικό του λογαριασμού σας, όπως τα όλα τα likes που έχετε κάνει, κάτι που αναζητήσατε ή και τις εφαρμογές που έχετε χρησιμοποιήσει.

Για να βρείτε τι ακριβώς έχει αποθηκευτεί, τσεκάρετε την επιλογή Facebook chart. Εντοπίστε τι ακριβώς έχει κατέβει και φροντίστε να τα αποθηκεύσετε σε κάποιο φάκελο στον οποίο αργότερα θα έχετε πρόσβαση.

Επιπλέον, αν θέλετε να αποθηκεύσετε κάποιους διαλόγους που είχατε με φίλους σας, μπορείτε να τους στείλετε στο mail σας.

3.Μην ξεχάσετε να σημειώσετε κάπου τα γενέθλια των φίλων σας

Το facebook τα τελευταία χρόνια έχει γίνει η πιο αξιόπιστη πηγή για να θυμόμαστε τα γενέθλια των φίλων μας. Οπότε καλό θα ήταν πριν βγείτε από τον κόσμο του, να σημειώσετε κάπου τις ημερομηνίες, για να μην εκτεθείτε...

4.Κρατήστε την επαφή με τους “φίλους” σας

Στο κόσμο του facebook γίνονται πολλές, αν όχι οι περισσότερες, κοινωνικές επαφές τα τελευταία χρόνια. Μην ξεχάστε, λοιπόν, πριν σβήσετε το προφίλ σας, να επιβεβαιώσετε ότι τα στοιχεία επικοινωνίας των φίλων σας δεν περιορίζονται μόνο μέσα στη σελίδα σας. Σημειώστε mail και τηλέφωνα, πριν αποκοπείτε από το facebook και ολόκληρο τον κοινωνικό σας περίγυρο.

5.Βρείτε εναλλακτικό τρόπο αποθήκευσης πληροφοριών

Μην ξεχαστείτε, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να αποθηκεύετε τα δεδομένα που κατά καιρούς κατεβάζετε από το διαδίκτυο. Κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο και κάθε είδους δεδομένα μπορούν να αποθηκευτούν και σε άλλα μέρη, εκτός του facebook. Είτε διαδικτυακά, είτε σε ψηφιακά μέσα αποθήκευσης, υπάρχουν εναλλακτικές. Εντοπίστε τες εγκαίρως.

6.Μην χάνεστε από διαδίκτυο

Επιβεβαιώστε ότι θα είστε προσβάσιμος σε κάποιον που μπορεί να σας ψάξει και μην αποκοπείτε τελείως από το διαδίκτυο. Φίλοι ή ακόμα και εργοδότες, θα πρέπει να μπορούν να σας βρουν και κάπου αλλού, εκτός από το facebook.

Πηγή: mashable.com