p

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Ποιός είναι ο νέος ιδιοκτήτης του Μακεδονία Παλλάς; (video)

O μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης θα είναι το νέο αφεντικό του «Μακεδονία Παλλάς» για τους επόμενους 12 μήνες, αφού κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά για την εκμίσθωση του ξενοδοχείου που αποτελεί έμβλημα για τη Θεσσαλονίκη.


Το ξενοδοχείο, σύμβολο της συμπρωτεύουσας, μετά από μια μικρή περίοδο που παρέμεινε κλειστό, άνοιξε και πάλι τις πόρτες του.

Οι πρώτοι πελάτες που πέρασαν από τη ρεσεψιόν του είναι 300 Ρώσοι μεγαλοεπιχειρηματίες που κατέφθασαν στη Θεσσαλονίκη με πτήση τσάρτερ μαζί με τον νέο ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, Ιβάν Σαββίδη. Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να πραγματοποιήσουν στο ξενοδοχείο κλειστές επαγγελματικές συναντήσεις, δίνοντας έτσι την ελπίδα πως ίσως και να δημιουργηθούν συνθήκες συνεργασίας και ρωσικών επενδύσεων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Η πληρότητα στο Μακεδονία Παλλάς το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα ανέλθει στο εντυπωσιακό ποσοστό του 90%, αφού εκτός από τους Ρώσους έχουν κάνει κράτηση και πελάτες από το Ισραήλ.

Το ξενοδοχείο παρέμενε κλειστό από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μετά την αποχώρηση της εταιρείας ΑΞΤΕ του ομίλου Δασκαλαντωνάκη, που το λειτουργούσε τα τελευταία 16 χρόνια.

Μετά την εκμίσθωσή του από την εταιρεία του κ. Σαββίδη έχει γίνει μια μικρή ανακαίνιση και είναι έτοιμο να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει τους επισκέπτες από Ρωσία και Ισραήλ στα 260 δωμάτια και τις 24 σουίτες του.

Ευτυχής λεπτομέρεια, το γεγονός πως έχει κληθεί το προσωπικό που εργαζόταν και πριν στο ξενοδοχείο να επανέλθει στα πόστα του, ενώ, όπως ορίζεται, θα παραμείνει το 92%.

Ο Ρώσος ομογενής προσέφερε μηνιαίο μίσθωμα 95.000 ευρώ, ενώ τιμή εκκίνησης ήταν τα 50.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άλλοι μνηστήρες -η Grecotel του ομίλου Δασκαλαντωνάκη και η εταιρεία Aenaos από την Πάρο- είχαν προσφέρει 51.000 ευρώ και 81.000 ευρώ αντίστοιχα.