p

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Καταψύξτε σπέρμα... για σίγουρα αποτελέσματα!


Καλύτερα αποτελέσματα στην εξωσωματική γονιμοποίηση υπόσχεται να προσφέρει μια νέα τεχνική που βασίζεται στην ταχεία ψύξη του σπέρματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η κινητικότητά του να διατηρείται σε μεγαλύτερο βαθμό έτσι ώστε να γίνεται ευκολότερη η σύλληψη.
Η πρωτοποριακή μέθοδος χαρακτηρίζεται και «υαλοποίηση», αφού το σπέρμα κατά την εφαρμογή παγώνει σχεδόν αμέσως. Ηδη η μέθοδος χρησιμοποιείται για την κατάψυξη ωαρίων και εμβρύων, ενώ τα αποτελέσματά της είναι πολύ καλύτερα από
αυτά που παρουσίαζαν παλαιότερες μέθοδοι. Κατά την υαλοποίηση, η κρυοσυντήρηση του σπέρματος επιτυγχάνεται χωρίς να δημιουργούνται κρύσταλλοι πάγου στα κύτταρα, κάτι που συνέβαινε με ανάλογες μεθόδους μέχρι τώρα.
Τη σχετική μελέτη για τη μέθοδο της υαλοποίησης διεξήγαγαν καθηγητές από τη Χιλή και τη Γερμανία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, με τις συνηθισμένες θεραπείες η βιωσιμότητα του σπέρματος διατηρούνταν σε επίπεδο 30-40%. Με την επαναστατική μέθοδο το ποσοστό αυτό διπλασιάζεται, αυξάνοντας έτσι σημαντικά τις πιθανότητες σύλληψης.
Κατά τα λεγόμενα των ειδικών, τη νέα τεχνική θα μπορούν να δοκιμάσουν άνδρες με χαμηλή κινητικότητα σπέρματος, όπως και αυτοί που ετοιμάζονται να κάνουν χημειοθεραπείες και θέλουν να φυλάξουν υγιές σπέρμα. Οσον αφορά τους ασθενείς με AIDS, η υαλοποίηση του σπέρματός τους μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο μετάδοσης της ασθένειας στον μελλοντικό απόγονό τους!
Πηγη : dete.gr


Πηγή : TNSite: Καταψύξτε σπέρμα... για σίγουρα αποτελέσματα!