p

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Πρόσκληση στους Χιλιανούς

Σε διακοπές στην Ελλάδα καλεί η ελληνική Μεταλλευτική Εταιρία τους 33 ανθρακωρύχους με έναν συνοδό, όταν τελειώσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού τους. Η πρόσκληση εστάλη στο πρέσβη της Χιλής στην Αθήνα. Χιλιάδες τα δώρα από όλο τον κόσμο.
Δώρα από όλο τον κόσμο φτάνουν καθημερινά στην περιοχή Σαν Χοζέ της Χιλής, μαζί με τις ελπίδες για επιτυχή ολοκλήρωση της επιχείρησης απεγκλωβισμού των 33 μεταλλωρύχων που βρίσκονται παγιδευμένοι στα έγκατα της γης, 600 μέτρα κάτω από έδαφος από τις 5 Αυγούστου, ημέρα κατάρρευσης του ορυχείου εξόρυξης χαλκού.
Η διαδικασία απεγκλωβισμού με το γεωτρύπανο σωτηρίας ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης, με τους πρώτους μεταλλωρύχους να έχουν ήδη βρεθεί στις αγκαλιές των οικογενειών τους, ενώ και η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε το παρών, συμμεριζόμενη την συγκίνηση και τη χαρά τους.
Η ελληνική Μεταλλευτική Εταιρία, ανακοίνωσε ότι μεταξύ άλλων, προσφέρει δωρεάν διακοπές στην Ελλάδα σε όλους τους διασωθέντες της απίστευτης περιπέτειας.
Σύμφωνα με την έκθεση Infosurhoy.com, η Ελληνική Μεταλλευτική ΑΕ απέστειλε επιστολή πρόσκλησης στον Χιλιανό πρέσβη στην Αθήνα, Carmen Ibáñez, εκδηλώνοντας την επιθυμία πληρωμής αεροπορικών εισιτηρίων και όλων των δαπανών για ταξίδι μιας εβδομάδας, σε κάθε έναν ανθρακωρύχο και ένα συνοδό, με προορισμό την Ελλάδα, σύμφωνα με τη χιλιανή εφημερίδα La Segunda.
«Η πρόσκληση απευθύνεται στους ανθρακωρύχους, γιατί θέλουμε να ξεκουραστούν κάτω από τον ήλιο και τη θάλασσα μας», αναφέρεται στην επιστολή που υπογράφεται από τον Λυμπέρη Πολυχρονόπουλο, διευθύνων σύμβουλο την εταιρίας.
Οι 33 Χιλιανοί ανθρακωρύχοι έχουν παγιδευτεί για 68 ημέρες στο ορυχείο χαλκού που κατέρρευσε στις 5 Αυγούστου, ενώ η επιχείρηση διάσωσης έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας.