Με όπλο το ∆ιαδίκτυο η Ελλάδα επιχειρεί να επαναπροσεγγίσειδυναµικά τις ξένες αγορές που τροφοδοτούν τον ελληνικό τουρισµό και τον πολιτισµό, παρέχοντάς τους όλα τα σύγχρονα εργαλεία.
Σύντοµα πλέον όλοι οι ξένοι επισκέπτες της Ελλάδας θα µπορούν µέσα από τον κοινό ιντερνετικό κόµβο προώθησηςτης χώρας «visitgreece.gr», όχι µόνον νακάνουν κρατήσεις σε καταλύµατα, αλλά και να προαγοράζουν εισιτήρια για να επισκεφθούν ένα µνηµείο ή ναπαρακολουθήσουν µια παράσταση του Φεστιβάλ Αθηνών.
Την αναβάθµιση του δικτυακού τόπου «visitgreece.gr», που θαγίνεται ολοένα και πιο περιεκτικός, προανήγγειλε χθες ο υπουργός Πολιτισµού και Τουρισµού Παύλος Γερουλάνος, µιλώνταςστησυζήτησηµεθέµα «Ελληνικός Πολιτισµός και Τουρισµός, Επενδύοντας στα ισχυράσυγκριτικά πλεονεκτήµατα τηςΕλλάδας»,που οργάνωσε το Ελληνοαµερικανικό Εµπορικό Επιµελητήριο.
Ο κ. Γερουλάνος, αναφερόµενος σταπεπραγµένατουυπουργείου Πολιτισµού και Τουρισµού, υπογράµµισε ότι «η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση είναι µια διαδικασία που απαιτεί καθαρούς στόχους και συστράτευση όλων των παραγωγικών δυνάµεων της χώραςγύρω από αυτούς». Ηδη, πρόσθεσε, «ησυνεργασία του πολιτισµού και του τουρισµού άνοιξε ένα εξαιρετικά σηµαντικό παράθυροευκαιρίας για τον τόπο, το οποίο έπρεπε να αξιοποιήσουµε άµεσα».
Με στόχο την αύξηση της επισκεψιµότητας στην Ελλάδα, η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισµού και Τουρισµού, πέραν του «visitgreece.gr», προχώρησε και στο στήσιµο δύο διαδικτυακών τόπων προώθησης της χώρας, ενός για το εξωτερικό και ενός για το εσωτερικό.
Ο πρώτος ονοµάζεται YouInGreece και δείχνει τους ξένους ναµιλούν για την Ελλάδα, ενώ ο δεύτερος είναι το MyGreece, πουπαρακινεί Ελληνες να µιλήσουν, να προωθήσουν την Ελλάδαπου αγαπούν και να κάνουν εδώ τις διακοπές τους.
Την ίδια στιγµή, το υπουργείο επανέφερε σε λειτουργία τους µηχανισµούς απορρόφησης των κονδυλίων του 3ου ΚΠΣ – είχε φέρει τα καλύτερα αποτελέσµατα σε όλα τα υπουργεία µε απορρόφηση άνω του 105% – προκειµένου να έχει ανάλογη πορεία και η απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ. Μάλιστα, αυτή η τεχνογνωσία µεταφέρθηκε στο ΕΣΠΑ του Τουρισµού που είχε µείνει πίσω µε τεράστιες υπερτιµολογήσεις έργων.
Επιπλέον,όπωςανακοίνωσεο κ.Γερουλάνος,επιταχύνθηκανοι ρυθµοίλειτουργίας τουΚεντρικού Αρχαιολογικού Συµβουλίου (ΚΑΣ) και απαγκιστρώθηκαν επενδύσεις που χρόνιζαν.
Σε µόλις έναν χρόνο πέρασαν πάνω από 1.300 υποθέσεις και αποσυµφορήθηκε η πίεση πουείχε δηµιουργηθεί στις επενδύσεις αυτές, ενώ µέσα από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης προωθείται ένα σηµαντικό πορτφόλιο επενδύσεων στον τουρισµό.
Σε ό,τιαφορά τις συνέργειες µε τα άλλα υπουργεία, ο κ.Γερουλάνος υπογράµµισεότι σε συνεργασίαµε το Οικονοµικών µειώνεται ο ΦΠΑ στα τουριστικά καταλύµατα στο 6,5%, «κι είναι το πιο αναπτυξιακόµέτρο που έχει ληφθεί σ’αυτή τη χώρα εδώ και χρόνια στον χώροτου τουρισµού». ΣεσυνεργασίαµετοΘαλασσίων Υποθέσεων δροµολογήθηκετο τέλος του καµποτάζ, µε το Εξωτερικών απλοποιήθηκαν οιδιαδικασίες για τηχορήγησηβίζασεεπισκέπτες από ραγδαίαανερχόµενεςτουριστικές αγορές, µε το ΥΠΕΚΑ δόθηκε ζωή στο όραµατης ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων. Επίσης, µαζίµε τα υπουργείαΠροστασίαςτου Πολίτη και ∆ικαιοσύνης καταβάλλεται προσπάθεια να αντιµετωπιστούν «οι προκλήσεις του νοσούντος αστικού ιστού της Αθήνας», ενώ µε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προωθείται το νοµοσχέδιογια τοναγροτουρισµό. Τέλος, σεσυνεργασίαµε το υπουργείο Υγείας ενισχύονται οι υποδοµές για τον τουρισµό υγείας.
source:ta nea on-line