p

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Επιστήμονες στο κυνήγι του... Γέρεν

Τον... κινέζο Μεγαλοπόδαρο, ετοιμάζονται να αναζητήσουν επιστήμονες, σύμφωνα με το Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων "Xinhua".

Το όνομα αυτού, "Γέρεν", που σημαίνει "άγριος άνδρας. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται επίσημη έρευνα για την αναζήτηση του "άγνωστου πλάσματος".

Οι εκατοντάδες αναφορές για θέασή του τις δεκαετίες του 70 και του 80, είχαν προκαλέσει το ενδιαφέρον ερευνητών αλλά και επιστημόνων, που κατά καιρούς είχαν εντοπίσει κάποιες πατημασιές, τρίχωμα, ακόμη και περιττώματα που είχαν θεωρηθεί πιθανά ίχνη του Γέρεν.

Οι περιγραφές για αυτόν συγκλίνουν στην άποψη ότι είναι ένα ασυνήθιστο ζώο, που ξεπερνά σε ύψος τα 2 μέτρα και το σώμα του είναι σκεπασμένο την κορφή μέχρι τα νύχια με πυκνό τρίχωμα κόκκινου ή μαύρου χρώματος. Περπατά στα δύο του πόδια τα οποία είναι πολύ μεγάλα και μοιάζει με μεγαλόσωμο πίθηκο.

Η ομάδα των ερυνητών Hubei Wild Man Research Association, ψάχνει τώρα εθελοντές από όλον τον κόσμο προκειμένου να ξεκινήσει η αναζήτηση του Γέρεν. Υπάρχει βεβαίως ένα... μικρό τεχνικό προβληματάκι που πρέπει να λυθεί πριν: για την αποστολή αυτή απαιτούνται τουλάχιστον 10 εκατομμύρια γουάν, ή -για να συνενοηθούμε καλύτερα- 1,5 εκατομμύριο δολάρια!!!

Οι θρύλοι του Μεγαλοπόδαρου αλλά και του Γιέτι ή των Γιαχούζ, παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες μεταξύ τους, αλλά η κάθε περιοχή επιμένει να διεκδικεί για λογαρισμό της την "καταγωγή" κάποιου μυθικού πλάσματος!
Πηγή: pyles.tv