p

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Solomon Kane, Λούκι Λουκ και οι άλλες ταινίες της εβδομάδας

Με μια σειρά αδιάφορων σχετικά ταινιών μάς υποδέχεται η νέα κινηματογραφική χρονιά.
Ανάμεσα σε αυτές που ξεχωρίζουν είναι το φιλμ του Ζαν Σαμουέλ με πρωταγωνίστρια τη Σοφί Μαρσό.

Το γράμμα που άλλαξε τη ζωή μου (L' age de raison): Στο φιλμ του Ζαν Σαμουέλ η Σοφί Μαρσό υποδύεται τη Μαργκερίτ, μια αυστηρή επαγγελματία που θα κληθεί να αναθεωρήσει τη ζωή της όταν ένας συμβολαιογράφος (Μισέλ Ντισοσουά) της δίνει γράμματα που η ίδια έγραφε στον εαυτό της όταν ήταν μικρή.
Solomon Kane: Ένας βίαιος πρώην μισθοφόρος καπετάνιος αποφασίζει να ακολουθήσει ειρηνική ζωή μετά από μια επίθεση που κόστισε τη ζωή των αντρών του. Ο νέος τρόπος ζωής του, όμως, σύντομα θα τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Λούκι Λουκ: Ο αγαπημένος κόμικ ήρωας «ζωντανεύει» επί της οθόνης. Ο Λούκι Λουκ (Ζαν Ντιζαρντέν) παρέα με την πιστή του Ντόλι θα επιστρέψει στην πόλη των παιδικών του χρόνων, όπου θα συναντήσει τον Μπίλι Δε Κιντ (Μικαέλ Γιουν), την Καλάμιτι Τζέιν (Σιλβί Τεστί), τον Πατ Πόκερ (Ντανιέλ Πρεβόστ), τον Τζέσι Τζέιμς (Μελβίλ Πουπό) και τη Μπελ (Αλεξαντρά Λαμί). Σε σκηνοθεσία Τζέιμς Χιουθ.

Κλέφτης Ψυχών: Ο Γουές Κρέιβεν (Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες, Scream) επιστρέφει με ένα ακόμα θρίλερ: η ήρεμη πόλη του Ρίβερτον, στη Μασαχουσέτη, ταράζεται από τον θρύλο του Αντεροβγάλτη του Ρίβερτον, ενός κατά συρροή δολοφόνου με πολλαπλές προσωπικότητες, ο οποίος ορκίστηκε να επιστρέψει, για να δολοφονήσει τα επτά παιδιά που γεννήθηκαν τη νύχτα που πέθανε. Η ταινία θα προβάλλεται σε 3D.

Η μάχη του Αλγερίου: Ο Τζίλο Ποντεκόρβο, μεταφέρει τον θεατή στο ταραχώδες Αλγέρι και στην μάχη για ανεξαρτησία από την Γαλλική κατοχή, σε μία χρόνια-κλειδί στα μέσα του 1950. Επανέκδοση του κλασικού φιλμ του 1966.



ΤΑ ΝΕΑ