p

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Αργυρό μαθητικό μετάλλιο σε 17χρονο από τις Σέρρες

Υπερήφανος για τον εαυτό του είναι ο Κωνσταντίνος Δερμεντζής, μαθητής λυκείου, ο οποίος αναδείχθηκε δεύτερος ανάμεσα σε 450 συμμετέχοντες μαθητές στην 28η...

Μαθηματική Ολυμπιάδα "Αρχιμήδης" της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. «Έλυσα τα τρία από τα τέσσερα θέματα των ασκήσεων, τα οποία είναι -ως γνωστόν- εκτός διδακτέας μαθηματικής ύλης», είπε ο 17χρονος, σημειώνοντας ότι «για το διαγωνισμό χρειάζεται αρκετό διάβασμα και διάθεση ελεύθερου χρόνου».

Όσο για την εμπειρία που αποκόμισε από τη συμμετοχή του στην μαθηματική Ολυμπιάδα, ο 17χρονος τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως ήταν μια πολύτιμη και μοναδική στιγμή. «Ήταν για μένα μια μεγάλη εμπειρία, που όλοι οι μαθητές θα ήθελαν να ζήσουν», τονίζει.

Στους επαγγελματικούς στόχους του 17χρονου είναι να γίνει μαθηματικός, δεν κρύβει, όμως, τους ενδοιασμούς του για το μέλλον του επαγγέλματος, καθώς το θεωρεί πλέον αβέβαιο.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στη Μαθηματική Ολυμπιάδα επιλέχτηκαν μέσα από δύο διαδοχικούς πανελλήνιους διαγωνισμούς, το "Θαλή" και τον "Ευκλείδη". Στην Ολυμπιάδα βραβευτήκαν 55 μαθητές λυκείου, μεταξύ αυτών και 13 μαθητές από σχολεία της βόρειας Ελλάδας, που κατάφεραν να ξεχωρίσουν για τις επιδόσεις τους.

digitalcrete.gr