p

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Θρίλερ εν πλω... Απόπειρα πειρατείας με ρουκέτες (!) σε ελληνόκτητο πλοίο στο Ομάν

Θρίλερ στη θαλάσσια περιοχή 300 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Ομάν, όταν το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο AEGEA, νηολογίου Χίου 440, πλοιοκτησίας της εταιρείας
Chandris Hellas Coorporation, των Γιάννη και Μιχάλη Χανδρή, δέχθηκε πειρατική επίθεση από αλιευτικό σκάφος μήκους 30 μέτρων, στο οποίο επέβαιναν οκτώ πειρατές.

Η πειρατεία απετράπη με ελιγμούς και... χειρισμούς του πληρώματος, αλλά και των τριών Άγγλων σεκιούριτι που επιβαίνουν σε αυτό. Πρόκειται για ένοπλους φρουρούς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Οι πειρατές το πολιόρκησαν επί μιάμιση ώρα. Επιτέθηκαν δύο φορές με καταιγισμό πυροβολισμών, ενώ έριξαν στο πλοίο τρεις ρουκέτες. Οι δύο δεν βρήκαν στόχο. Όμως η τρίτη πέτυχε το κομοδέσιο στην αριστερή πλευρά, το χώρο που ξεκουράζεται το πλήρωμα, και έπεσε στο κατάστρωμα, χωρίς να εκραγεί.

Ο καπετάνιος και η πλοιοκτήτρια εταιρεία ενημέρωσαν το Κέντρο Καταπολέμησης Πειρατείας, προκειμένου να χειριστούν το θέμα με τη ρουκέτα.
Επίσης, έχουν ενημερωθεί το ΓΕΕΘΑ και το υπουργείο Εξωτερικών.

Το δεξαμενόπλοιο είχε αποπλεύσει από το Σουέζ με προορισμό την Ινδία, κενό φορτίου και πλέον συνεχίζει το ταξίδι του κανονικά. Το πλήρωμα αποτελείται από δέκα Έλληνες, έναν Ρουμάνο και δέκα Ουκρανούς, ενώ επιβαίνουν και οι τρεις προαναφερθέντες Άγγλοι.

 PROTOTHEMA.GR