p

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΠΑΟ-ΠΑΟΚ: Στην αρένα του ΟΑΚΑ για την πρωτιά

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους απόψε (20:30) στο ΟΑΚΑ στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ, με τη νίκη να αποτελεί στόχο εκατέρωθεν.


Οι «πράσινοι» έχοντας το μπόνους των τριών βαθμών με το ξεκίνημα του μίνι αυτού πρωταθλήματος, πέτυχαν την πρώτη τους νίκη την Τετάρτη, έφτασαν τους επτά βαθμούς και ξαναμπήκαν έτσι στο κόλπο κατάληψης της πρώτης θέσης.

Ο Ζεσουάλντο Φερέιρα δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς πέρα από τον «πονοκέφαλο» που ακούει στο όνομα του Κώστα Κατσουράνη, η υποψία απουσίας του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου δεν επαληθεύτηκε, με τον Πορτογάλο τεχνικό να παρατάσσει στον αγωνιστικό χώρο, σχεδόν την ίδια ομάδα συγκριτικά με εκείνη που αγωνίστηκε κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου τρεις μέρες πριν.

Εκτός αποστολής για τους «πράσινους» έμειναν οι: Σεϊταρίδης, Μαυρίας, Καπίνο, Γκοβού, Καρνέζης, Μαχλελής, Ιωαννίδης, Κλέιτον, Κατσουράνης

Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του, επικράτησε της ΑΕΚ και ετοιμάζεται να παίξει τα ρέστα του για την πρώτη θέση, στις αναμετρήσεις με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό Βόλου.

Προβλήματα αντιμετωπίζει ο Μάκης Χάβος αναφορικά με την κατάρτιση της εντεκάδας στη σημερινή αναμέτρηση. Οι Πάμπλο Γκαρσία και Βλάνταν Ιβιτς θα απουσιάσουν από το σημερινό αγώνα, με τους Σταύρο Τσουκαλά και Γιώργο Φωτάκη να παίρνουν τις θέσεις τους στο αρχικό σχήμα.

Αντίθετα, ο τιμωρημένος στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ Μπρούνο Τσιρίλο επανέρχεται, με το Στέλιο Μαλεζά να ξεκινάει απόψε από τον πάγκο. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές, συγκριτικά με εκείνους που ξεκίνησαν την αναμέτρηση με την Ένωση.

Η αποστολή του «δικεφάλου» απαρτίζεται από τους: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αθανασιάδης, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Σαλπιγγίδης, Τσουκαλάς, Φωτάκης, Αρίας, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Ελ Ζαρ, Έττο, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια, Βιτόλο

**Διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης θα είναι ο Τάσος Κάκος του συνδέσμου Κέρκυρας.

**Σε 53 αγώνες ο ΠΑΟΚ μετράει 36 ήττες, 4 νίκες ενώ 13 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Τα τέρματα είναι 101-28 υπέρ του Παναθηναϊκού.

**Η τελευταία νίκη του «δικεφάλου» στην Αθήνα επί των «πρασίνων», σημειώθηκε στις 9/12/2001. Οι Παντελής Κωνσταντινίδης και Γιαννάκης Οκκάς σημείωσαν τα τέρματα των φιλοξενούμενων, με το Γιόνας Κόλκα να σκοράρει για τον Παναθηναϊκό. Εκείνη η αναμέτρηση σηματοδότησε και το τέλος του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα από το πάγκο του «τριφυλλιού».


http://www.baladoros.com/nea/10763