p

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Σε «κλοιό» 3.500 ταξί λιμάνι και αεροδρόμιο - Απίστευτη ταλαιπωρία για τουρίστες και πολίτες(vids)

Σε «κλοιό» διαμαρτυρίας 3.500 ταξί βρίσκονται από νωρίς το πρωί το αεροδρόμιο και το λιμάνι του Πειραιά με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι τουρίστες και οι ταξιδιώτες.



Οι ιδιοκτήτες των ταξί έκλεισαν τις πύλες του λιμανιού προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο και δυσκολία σε όσους ταξιδιώτες ήθελαν να φτάσουν στο λιμάνι ενώ ανάλογη είναι η εικόνα στο αεροδρόμιο όπου η πρόσβαση γίνεται μόνο από τοπικές οδούς.

Τα τουριστικά λεωφορεία δεν μπορούν να παραλάβουν τους ταξιδιώτες που φτάνουν με τα πλοία της γραμμής στο λιμάνι του Πειραιά με αποτέλεσμα την τεράστια ταλαιπωρία τους καθώς αναζητούν τρόπους να φτάσουν στα ξενοδοχεία τους ή στο αεροδρόμιο για να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής.

Η κίνηση των οχημάτων μπροστά από το λιμάνι του Πειραιά διεξάγεται μόνο από μία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ κατά διαστήματα οι οδηγοί βγαίνουν από τα οχήματά τους και κλείνουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στο αεροδρόμιο η πρόσβαση είναι σχεδόν αδύνατη από την Αττική Οδό και πραγματοποιείται μόνο μέσω τοπικών οδών.

Σύμφωνα με την Τροχαία νωρίς το πρωί η «ουρά» στην Αττική Οδό, στο ρεύμα προς το αεροδρόμιο ξεπερνούσε τα 2 χιλιόμετρα.



Π. Γερουλάνος: Να φύγουν τα ταξί από τους δρόμους

«Να φύγουν τα Ταξί από τους δρόμους» ζήτησε ο υπουργός Τουρισμού. Ο Παύλος Γερουλάνος με παρέμβαση του σε πρωινή εκπομπη τόνισε ότι χρειάζεται ψυχραιμία και πρόσθεσε: «είναι κρίσιμη η κατάσταση για τέτοιου είδους διαμαρτυρίες».

Όπως είπε ο κ. Γερουλάνος στο Mega: «Είναι πολύ κακή εξέλιξη. Κάνω έκκληση γιατί αυτός δεν είναι τρόπος διαμαρτυρίας. Δεν είναι ώρα για πειράματα. Αυτές είναι διαμαρτυρίες του παρελθόντος. Κάνουν κακό στην κοινωνία και τους ίδιους. Χρειάζεται ψυχραιμία. Τέτοιοι τρόπου δεν οδηγούν πουθενά. Η κοινωνία θα τους γυρίσει την πλάτη. Μέχει όμως να γίνει αυτό η ζημιά θα είναι τεράστια».

Θ. Λυμπερόπουλος: Θα πυρποληθούμε αν χρειαστεί και μέσα στα αυτοκίνητα μας

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ιδιοκτητών Ταξί Θύμιος Λυμπερόπουλος σε παρέμβαση του στον τηλεοπτικό σταθμό ζήτησε συγνώμη από τους τουρίστες και τους ταξιδιώτες, όμως είπε ότι δεν έχουν άλλο μέσο αντίδρασης. «Παίζουμε το τελευτάιο μας χαρτί. Είναι η ζωή ή ο θάνατος μας. Θα πυρποληθούμε αν χρειαστεί και μέσα στα αυτοκίνητα μας» είπε.




real.gr