p

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

«Η Κύπρος είναι ένα μεγάλο κρεβάτι». Αληθινές ιστορίες ...

«Με επισκέπτονται αρκετοί για να μάθω το παρελθόν της αγαπημένης ή του αγαπημένου τους, πριν προχωρήσουν στο γάμο, γιατί θέλουν να γνωρίζουν τα πάντα για αυτόν για να ξέρουν που βαδίζουν».....


Το θέμα ροζ σκάνδαλα στην Κύπρο έχει αρχίσει να γίνεται πολύ πιο ενδιαφέρον από ότι περίμενα. Παρατηρώ το γραφείο. Δεν είναι απόμερο και το φως περνά άπλετο στο χώρο. Το σχολιάζω….Που είναι τα παράθυρα με τα shutter; «Ο χώρος είναι τέτοιος για να μην αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για γραφείο ντεντέκτιβ και επίσης για να νιώθει άνετα αυτός που μας επισκέπτεται. Θυμίζει απλά ένα συνηθισμένο γραφείο όπως όλου του υπόλοιπου κόσμου». Και όντως είναι ένα απλό γραφείο αρκετά κοινό κι όπως όλα τα υπόλοιπα.

«Ο ντεντέκτιβ δεν είναι όπως πιθανόν να υπάρχει στο μυαλό μας, με την καμπαρτίνα και το καπέλο και σε αυτό βοηθά η εξέλιξη της τεχνολογίας, συμπληρώνει χαμογελώντας. «Μην σας έρχεται στο μυαλό ένας Sherlock Holmes». Περισσότερες γυναίκες οι άνδρες σας επισκέπτονται; «Είναι το ίδιο, δεν μπορώ να συγκρίνω γιατί και οι δυο ενδιαφέρονται το ίδιο». Για ποια θέματα σας επισκέπτονται συχνότερα; «Τα πιο συχνά περιστατικά, για τα κυπριακά δεδομένα, αφορούν τη συζυγική απιστία, είναι ένα θέμα που αγγίζει την κυπριακή κοινωνία. Υπήρξαν περιπτώσεις που ήρθε εδώ ένας πελάτης είτε γιατί άκουσε διάφορα από άλλους και αποφάσισε να ψάξει το σπίτι του χωρίς καμία υποψία. Και τότε μπορεί όντως ο/η σύντροφος να τον απατά αλλά μπορεί και να μην συμβαίνει τίποτα απολύτως.

Ήταν πολλές οι περιπτώσεις που υπήρχε τελικά μεγάλο πρόβλημα γιατί μπορεί η γυναίκα του να είχε παράλληλη σχέση με τον κουμπάρο ή ακόμα και με τον αδελφό του συζύγου της. Μου συνέβη περίπτωση που η γυναίκα του είχε σχέση με τον πατέρα του συζύγου της. Αυτά σίγουρα ενοχλούν περισσότερο γιατί διαλύονται και οικογένειες. Εμείς απλά κάνουμε τη δουλειά μας και αυτό που θέλω να καταλάβει ο κόσμος είναι ότι δεν τα δημιουργούμε εμείς αυτά, απλά μας ζητούν να τα ανακαλύψουμε με στοιχεία, κάνουμε μια δουλειά. Υπάρχουν χαρακτήρες που δεν αντέχουν να γνωρίζουν ότι ο αγαπημένος τους έχει παράλληλη ζωή. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που χτυπούν τις γυναίκες τους ή τις εκμεταλλεύονται οικονομικά». Αυτές όμως είναι μόνο μερικές από τις περιπτώσεις. «Έρχονται κοντά μας και για άλλες υποθέσεις όπως όταν θέλουν να ελέγξουμε το παρελθόν κάποιου ατόμου που θέλουν να προσλάβουν στη δουλειά, όπως και για υποθέσεις νεανικής παραβατικότητας για άτομα που έμπλεξαν με τα ναρκωτικά αλλά και για εταιρικές υποθέσεις».

Το να παρεμβαίνεις μυστικά στην ιδιωτική ζωή του άλλου, δεν είναι και ότι καλύτερο. Θέλω να μάθω για αυτό: «Παράνομο δεν είναι η παρακολούθηση αλλά ορισμένες μέθοδοι που υπάρχουν. Δεν είναι παράνομο να ελέγχεις στοιχεία. Η νομοθεσία που υπάρχει για αυτό το επάγγελμα είναι για γέλια. Υπάρχουν τρεις τομείς, οι ιδιωτικοί φύλακες, τα γραφεία που βάζουν συστήματα ασφαλείας και οι ιδιωτικοί ερευνητές. Όλα υπάγονται στην ίδια νομοθεσία και η δική μου άδεια γράφει ιδιώτης φύλακας, που δεν είμαι ιδιώτης φύλακας. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει τη δουλειά του ντεντέκτιβ. Υπάρχουν άτομα που ξεγελούν τον κόσμο». Μου συμπληρώνει: «Η αρχή του δικού μας γραφείου είναι να μην ξεφεύγουμε από το νόμο. Δεν θα πάω να παρακολουθήσω κάποιο άτομο, να παραβιάσω τον προσωπικό του χώρο εάν δεν υπάρχει ουσιώδεις λόγος». Διερωτώμαι εάν έχει ποτέ κινδυνέψει ο ίδιος: «Υπάρχει εμπιστοσύνη και εχεμύθεια και από το γραφείο μας και από τον πελάτη. Υπήρξαν φορές που ασκήθηκε βία στον πελάτη μου και αναγκάστηκε να αποκαλύψει το γραφείο μας και ήρθαν εδώ με κυνηγετικό όπλο».

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΡΟΖ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ:

1. Μια κοπέλα, φοιτήτρια ήρθε από τις σπουδές της για διακοπές. Ήταν υιοθετημένη και το είχε μάθει στα 18. Οι άνθρωποι που την υιοθέτησαν, οι γονείς που την μεγάλωσαν, την αγαπούσαν και την φρόντιζαν πολύ, δεν της έλειπε τίποτα. Ήθελε όμως να μάθει ποια ήταν η βιολογική της μητέρα. Ήρθε στο γραφείο και μας ζήτησε να το ερευνήσουμε. Ήταν δύσκολη υπόθεση και μετά από έρευνα ανακαλύψαμε μια κοπέλα που ήταν η μητέρα της. Την οδηγήσαμε στο χώρο που εργαζόταν η βιολογική της μητέρα για να δει ποια ήταν από μακριά και την συμβουλέψαμε γιατί η κοπέλα είχε παντρευτεί ξανά και έκανε άλλα παιδιά ότι δεν ήταν σωστό να παρουσιαστεί στο σπίτι της κι ότι θα ήταν καλύτερο να της μιλήσει στην έξοδο της δουλειάς της. Την περιμέναμε όταν σχόλασε και της δείξαμε τη μητέρα της. Η μικρή διασταύρωσε το δρόμο και εμείς περιμέναμε μακριά. Η μητέρα της, της συμπεριφέρθηκε πάρα πολύ άσχημα, ήθελε κυριολεκτικά να την χτυπήσει. Άρχισε να της φωνάζει «γιατί με έψαξες, γιατί ήρθες να με βρεις, εγώ σε έδωσα και δεν ήθελα να σε ξέρω, ούτε να με ξέρεις». Τότε εμείς σοκαριστήκαμε με την αντίδραση της μητέρας. Την είδε για πρώτη φορά βρέφος και έπειτα όταν ήταν 19 χρονών και την έδιωξε ξανά από τη ζωή της. Ήταν ότι πιο σοκαριστικό είδα.

2. Μια φορά ήρθε ένα παιδί εδώ με γνωστό πατέρα αλλά δεν μου επιτρέπεται ασφαλώς να αποκαλύψω ποιος ήταν. Είχε υποψίες ότι η γυναίκα του τον απατά. Όταν διερευνήσαμε την υπόθεση ανακαλύψαμε ότι όντως η γυναίκα του τον απατούσε και είχε δεσμό με αδελφικό του φίλο που ήταν και ο κουμπάρος τους. Τους εντοπίσαμε σε ένα ξενοδοχείο σε τρυφερές στιγμές και εμείς τότε για αποδεικτικά στοιχεία τραβήξαμε κάποια πλάνα. Όταν έφτασε η στιγμή να δει τα αποδεικτικά στοιχεία, δεν το πίστευε, του δημιούργησε τραύματα όλη αυτή η ιστορία γιατί δεν ήθελε να το πιστέψει ότι προδόθηκε με τέτοιο τρόπο.

3. Υπήρχε ένας πολιτικός, επίσης δεν μπορώ να αποκαλύψω όνομα, ο οποίος εκμεταλλευόταν τη θέση του, τη δύναμη που είχε. Πήγαινε σε νυχτερινά κέντρα, έβλεπε κοπέλες και τις έβρισκε την επόμενη μέρα, χωρίς πληρωμή. Συναντιόταν μαζί τους και γενικά με άλλες κοπέλες που μπορεί να μην δούλευαν κάπου συγκεκριμένα αλλά εντυπωσιαζόταν από αυτές. Έπειτα έδειξε και η έρευνα μας ότι ο συγκεκριμένος είχε μαζοχιστικά βίτσια. Η σύζυγος του ήρθε και μας επισκέφτηκε γιατί δεν ήταν εντάξει απέναντι της, έλειπε συνεχώς της είχε κινήσει υποψίες. Η γυναίκα ήρθε σε εμάς και μας ζήτησε να μην κρύψουμε κανένα στοιχείο.

Πηγή: http://www.fimes.gr/