p

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Δεν θα πιστέψετε τι βρέθηκε στην κοιλιά αυτού του πύθωνα! (φώτος)

Αξιωματούχοι στη Νότια Φλόριντα σοκαρίστηκαν την περασμένη εβδομάδα, όταν έκοψαν και άνοιξαν την κοιλιά ενός πύθωνα Βιρμανίας μήκους 16 ποδιών που έπιασαν και σκότωσαν στο Everglades.


Μέσα στο ερπετό βρήκαν ένα πλήρως άθικτο ελάφι περίπου 34 κιλών, σύμφωνα με το Sun-Sentinel.

Σύμφωνα με τη Διαχείριση Υδάτινων Πόρων της Νότιας Φλόριντας, το φίδι, το οποίο ήταν...

θηλυκό, ζυγίζε περίπου 97 κιλά μαζί με το ελάφι, και περίπου 62 χωρίς αυτό. Η περίμετρος του στομάχου του φιδιού, τεντώθηκε για να φιλοξενήσει το πτώμα, ή οποία έφτασε να είναι περίπου 44,1 ίντσες. Από το κεφάλι μέχρι την ουρά, το ερπετό ήταν 15,65 πόδια.

Το CBS του Μαϊάμι αναφέρει ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα ερπετά που βρέθηκε ποτέ στη Νότια Φλόριντα.

Στη Sun-Sentinel μίλησε ο Skip Snow, βιολόγος και ειδικός στους πύθωνες στο Everglades National Park, ο οποίος εξήγησε πως το φίδι μπορεί να έχει σκοτώσει το ελάφι:

Από την Sun-Sentinel:

Ο πύθωνας, ένα αρπακτικό που στήνει ενέδρες, διεκδικούσαν ένα γνωστό μονοπάτι που περνούσε το ελάφι, είπε. Όταν το ελάφι περπάτησε δίπλα από το φίδι που κατά πάσα πιθανότητα το ζώο με απότομη κίνηση, και με κατεύθυνση προς τα πίσω δόντια του, κατάφερε να συνθλίψει το ελάφι με το βάρος του και τυλιγμένο γύρω από αυτό, και έτσι σκότωσε το ελάφι πριν το καταναλώνει, είπε.

Υπεύθυνοι της Επιτροπής Άγριας Ζωής της Φλόριντα και χρησιμοποίησαν ένα κυνηγετικό όπλο για να σκοτώσουν το φίδι σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η εξάπλωση των ειδών από βορρά, σύμφωνα με το LiveScience.

Οι πύθωνες Βιρμανίας προέρχονται από τη Νοτιοανατολική Ασία, αλλά είναι δημοφιλή κατοικίδια ζώα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, ένας 20-ιντσών πύθωνας Βιρμανίας μπορεί να φτάσει τα οκτώ πόδια μέσα σε ένα χρόνο από την αιχμαλωσία του. Η ταχεία αυτή ανάπτυξη οδηγεί άπειρους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, να απελευθερώσουν τα φίδια στο φυσικό τους περιβάλλον όταν γίνονται πάρα πολύ μεγάλα για τα δοχεία τους, όπου αναπαράγονται και απειλούν το εύθραυστο οικοσύστημα.

Μεταξύ το 2006 και το 2007, 418 πύθωνες Βιρμανίας βρέθηκαν νεκροί ή θανατώθηκαν στο Everglades National Park, σύμφωνα με αναφορές του Πανεπιστημίου της Φλόριντα.

Τον Ιούλιο, η Jaren Hare και ο Charles "Jason" Darnell, ένα ζευγάρι από τη Florida, κρίθηκαν ένοχοι στο θάνατο της 2 ετών κόρη του όταν το μικρό παιδί στραγγαλίστηκε το 2009 από έναν κατοικίδιο πύθωνα Βιρμανίας που είχε δραπετεύσει από το ενυδρείο του.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό...





Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!