p

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

H απόλυτη θεωρία συνωμοσίας....

42 χρόνια πέρασαν από εκείνο το βήμα κι ακόμη αμφισβητείται...


Το ημερολόγιο έδειχνε 20 Ιουλίου 1968 (στην Ελλάδα βέβαια, λόγω διαφοράς ώρας, έλεγε 21 Ιουλίου αλλά who cares?) όταν δύο από τα μέλη της αμερικανικής διαστημικής αποστολής «Απόλλων 11», οι αστροναύτες Νηλ Άρμστρονγκ και Έντουιν «Μπαζ» Όλντριν πατούσαν το πόδι τους στη Σελήνη. Η ημερομηνία έμεινε στην ιστορία καθώς ήταν η πρώτη φορά που ανθρώπινο ον πατούσε σε κάποιον άλλο πλανήτη εκτός της Γης.

Κι όμως, αυτό το «μικρό βήμα για τον άνθρωπο, τεράστιο βήμα για την ανθρωπότητα, όπως χαρακτηρίστηκε η προσελήνωση, κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν έγινε ποτέ. Οι θεωρίες συνωμοσίας που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη αποστολή, υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν για την προσελήνωση του Απόλλων 11, ήταν ψευδή και ότι είχαν κατασκευαστεί από τους αμερικανούς, προκειμένου να αναστηλωθεί το πεσμένο γόητρο της ΝΑΣΑ, που είχε τρωθεί από τις διαστημικές επιτυχίες των Σοβιετικών.

Για να στοιχειοθετήσουν τους ισχυρισμούς τους, οι υποστηρικτές των θεωριών αυτών, βασίζονται σε διάφορα στοιχεία που πιστεύουν ότι αποδεικνύουν την άποψη τους. Μερικά από αυτά είναι τα εξής:

Ο κυματισμός της σημαίας
Η θεωρία αυτή ισχυρίζεται ότι η αμερικανική σημαία που τοποθετήθηκε στο έδαφος της Σελήνης κυμάτιζε, γεγονός που δεν μπορούσε να συμβεί αφού το φεγγάρι δεν διαθέτει ατμόσφαιρα.

Φωτογραφίες χωρίς φωτογράφους
Υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν τους αστροναύτες να φθάνουν και να φεύγουν από τη Σελήνη. Για να τραβηχθούν αυτές οι φωτογραφίες θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος φωτογράφος στην επιφάνεια του φεγγαριού.

Σκιές με διαφορετικές γωνίες
Στις φωτογραφίες από την προσελήνωση του Απόλλων 11, οι σκιές των αντικειμένων βρίσκονται σε διαφορετικές γωνίες, όπως γίνεται σε ένα τηλεοπτικό στούντιο που υπάρχουν πολλαπλές πηγές φωτός.

Η ακτινοβολία στις ζώες Van Allen
Οι αστροναύτες δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν σε ένα ταξίδι στη Σελήνη, αφού θα εκτίθονταν σε θανατηφόρα διαστημική ακτινοβολία από τις ζώνες Van Allen.

Ουρανός χωρίς αστέρια
Στις φωτογραφίες που πάρθηκαν στη Σελήνη, αν και ο ουρανός είναι σκοτεινός, δεν φαίνεται κανένα άστρο.

Δεν υπήρχε φλόγα κατά την αποχώρηση της σεληνακάτου
Κατά την αποχώρηση της αποστολής από το φεγγάρι, το πίσω μέρος της σεληνακάτου δεν έβγαζε κάποια φλόγα καυσαερίων, γεγονός που τρέφει τη θεωρία ότι επρόκειτο για ένα κατασκευασμένο μοντέλο που το τραβούσαν με ένα συρματόσχοινο.

Ο σχηματισμός των πατημασιών
Για να σχηματιστούν οι πατημασιές των αστροναυτών στη σεληνιακή επιφάνεια, θα έπρεπε να υπάρχει υγρασία στο έδαφος. Διαφορετικά θα έπρεπε να σβηστούν, όπως συμβαίνει και με τις πατημασιές στη στεγνή άμμο.

Κανένα αποτύπωμα από τη σεληνάκατο
Η 17 τόνων σεληνάκατος, δεν άφησε κανένα αποτύπωμα στην σεληνιακή επιφάνεια, όμως δίπλα από αυτήν φαίνονται οι πατημασιές των πολύ ελαφρύτερων αστροναυτών.

Το βίντεο σε γρήγορη κίνηση
Αν παιχτεί σε γρήγορη κίνηση το βίντεο που δείχνει τους αστροναύτες να κινούνται στη Σελήνη, τότε φαίνεται σαν να έχει τραβηχτεί στη Γη και στη συνέχεια παίχτηκε σε αργή κίνηση.

Ίδιοι βράχοι με αυτούς που βρέθηκαν στη Γη
Η αποστολή έφερε πίσω στη Γη κάποια κομμάτια βράχων τα οποία είναι ίδια με αυτά που βρέθηκαν στην Ανταρκτική.

Μέχρι στιγμής πάντως, 42 χρόνια μετά. καμία από τις παραπάνω θεωρίες δεν έχει αποδειχθεί. Γεγονός που μας δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι και τα επόμενα 42 χρόνια (τουλάχιστον) η προσελήνωση θα αποτελεί την απόλυτη θεωρία συνωμοσίας.

(Για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τις θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την απόβαση στο Φεγγάρι, αλλά και τα επιχειρήματα που τις αντικρούουν, κάντε κλικ εδώ)


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!