p

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Νέα μεγάλα κύματα Eλλήνων μεταναστών στον Καναδά

Μετά την Αυστραλία μια ακόμα χώρα φαίνεται ότι υποδέχεται αρκετούς νέους έλληνες μετανάστες....


Η εφημερίδα Vancouver Sun σε άρθρο της με τίτλο «Όλο και περισσότεροι Έλληνες λένε «γεια σου» στον Καναδά λόγω της οικονομικής κρίσης», φιλοξενεί διάφορες ιστορίες Ελλήνων που μετανάστευσαν στον Καναδά τους τελευταίους μήνες, όπως αναφέρει το mediagate.gr.

Πρώην εστιάτορας ο Γιώργος Βαρβαρίγος έχει ξεκινήσει μια νέα καριέρα στις πωλήσεις αυτοκινήτων, καθώς έφυγε από την Ελλάδα πριν από επτά μήνες.

Ο κος. Βαρβαρίγος, 37 ετών, πούλησε το μερίδιό του από το εστιατόριό του στην χώρα μας και πήγε στον Καναδά με ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον.

«Ο καθένας εργάζεται σκληρά στην Ελλάδα για κάθε ημερήσιο έξοδο και τους λογαριασμούς που πρέπει να πληρώσει», δηλώνει. «Κανείς δεν είναι τεμπέλης… Είναι μαχητές».

Αρκετοί Έλληνες φεύγουν από τη χώρα ωστόσο καθώς δεν αντέχουν άλλο τα σκληρά μέτρα και την πολιτική λιτότητας που πνίγει την ελληνική οικονομία.

«Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα άλλωστε έχει φτάσει στο επίπεδο ρεκόρ 20,9% τον Νοέμβριο», τονίζει το δημοσίευμα.

«Με αυτές τις οικονομικές προοπτικές, νέοι μετανάστες έλκονται όλο και περισσότερο από τις «οικονομικές μηχανές» του Καναδά, όπως την Αλμπέρτα».

Ο Γιάννης Γιαννίτσος, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Calgary, δηλώνει ότι δεκάδες Έλληνες κάτοικοι καταφτάνουν στο Calgary κάθε εβδομάδα.

Οι περισσότεροι είναι Έλληνες πολίτες με καναδούς συγγενείς. Αρκετοί όμως είναι και Ελληνοκαναδοί πολίτες που επιστρέφουν στη χώρα, όπως η Ρούλα Λουκάκη, γεννηθείσα στο Τορόντο. Η Κ. Λουκάκη μετακόμισε στην Ελλάδα με την οικογένειά της όταν εκείνη ήταν εννέα ετών. Τον Φεβρουάριο όμως λόγω των δυσκολιών στην Ελλάδα επέστρεψε στον Καναδά

«Ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά θέλουμε μια καλύτερη ζωή», είπε.

Στο δημοσίευμα της Vancouver Sun φιλοξενούνται και άλλες ιστορίες μεταναστών ενώ τονίζεται ότι έχουν ξεκινήσει και διάφορα ειδικά προγράμματα για να διευκολυνθεί η άφιξη των Ελλήνων στον Καναδά…

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!
 
Bαριέσαι; Παίξε Τάβλι και πολλά άλλα παιχνίδια με Έλληνες παίκτες online κάνε κλικ εδώ και ξεκίνα το παιχνίδι!