p

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

6 τρόποι για να χάσετε 200 θερμίδες σε μισή ώρα

Σας φαίνεται ακατόρθωτο να χάσετε έστω 200 θερμίδες; Και όμως, η απώλεια θερμίδων γίνεται παιχνιδάκι αν γίνει με τον σωστό τρόπο.
Σκαρφαλώστε-κάνει καλό....

Υπάρχει καλύτερη εποχή από το φθινόπωρο για να είστε έξω στη φύση; Η υπερβολική ζέστη έχει υποχωρήσει, ο καιρός είναι ακόμη καλός και η φύση βρίσκεται στα καλύτερά της. Αν ξεκινήσετε μια ήπιας μορφής αναρρίχηση, θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα στη σιλουέτα σας καθώς σε περίπου 30 λεπτά αναρρίχησης μπορείτε να κάψετε πάνω από 200 θερμίδες. Τα ίδια αποτελέσματα μπορείτε να έχετε και με την αναρρίχηση σε τεχνητές επιφάνειες, όπου θα σκαρφαλώσετε με τη βοήθεια εκπαιδευτή.

Σκαλί-σκαλί καίγονται οι θερμίδες

Θέλετε να κάψετε εύκολα και γρήγορα τις θερμίδες; Αν ναι, δεν έχετε παρά να ανεβοκατεβείτε σκαλιά! Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται, το ανεβοκατέβασμα σκάλας καίει θερμίδες και μάλιστα πολλές. Αναζητήστε λοιπόν μια σειρά από σκαλιά σε κάποιο μεγάλο στάδιο δίπλα στις κερκίδες ή και γιατί όχι στον χώρο εργασίας ή στο σπίτι σας!

Παγκάκι-τρέξιμο-και πάλι παγκάκι…

Περίπου 200 θερμίδες σε 20 μόλις λεπτά; Δεν ακούγεται και άσχημο! Ξεκινήστε τρέξιμο ένα απόγευμα από το σπίτι σας μέχρι να συναντήσετε ένα παγκάκι. Καθίστε για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια σηκωθείτε και κάντε ελαφριά πηδηματάκια. Σταματήστε και πάλι για λίγο και συνεχίστε το τρέξιμο μέχρι το επόμενο παγκάκι, όπου θα επαναλάβετε τη διαδικασία. Σε 20 λεπτά, αποχαιρετήστε περίπου 200 θερμίδες…

Εμπρός καλά μου rollers!

Αφενός θα θυμηθείτε τα εφηβικά σας χρόνια και αφετέρου θα νιώσετε πως πρωταγωνιστείτε σε εφηβική αμερικανική ταινία. Τα rollers,αποτελούν μια πρώτης τάξεως άσκηση, που πέρα από χαρά και ελευθερία, καίνε και τις θερμίδες χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Επιπλέον, βλάπτουν πολύ λιγότερο τα γόνατα και τις κλειδώσεις από ότι το τρέξιμο...

Καγιάκ-μήπως να το δοκιμάζατε;

Το καγιάκ είναι ένα συναρπαστικό άθλημα και προσφέρεται για όσους αγαπούν ιδιαίτερα το υγρό στοιχείο. Με τη βοήθεια ειδικευμένου εκπαιδευτή, το καγιάκ, γρήγορα θα αποτελέσει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα τμήματα της καθημερινότητάς σας. Σε όλη την Ελλάδα θα βρείτε ομίλους και σχολές που ασχολούνται τόσο με την κωπηλασία όσο και με το καγιάκ, οι οποίες πέρα από τη βασική εκπαίδευση, σας παρέχουν και τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Η άσκηση αυτή γυμνάζει σχεδόν όλο το σώμα και θα πρέπει να υπολογίσετε πως σε μισή ώρα θα κάψετε 350 θερμίδες.

Ώρα για πετάλι

Ανάλογα με την ταχύτητα και την επιφάνεια του δρόμου, με την ποδηλασία μπορεί να χάσουμε μέχρι και 800 θερμίδες. Πρόκειται για μια εξαιρετική άσκηση που ωφελεί ιδιαίτερα την υγεία. Σε περίπου 30 λεπτά μπορούμε να κάψουμε έως και 250 θερμίδες ενώ αν με το ποδήλατό μας επιλέγουμε έναν μη ασφαλτοστρωμένο δρόμο, οι θερμίδες που θα κάψουμε θα ανέβουν στις 400!