καφές και το πράσινο τσάι, δρουν ευεργετρικά για τον οργανισμό και τον προστατεύουν ενάντια στα εγκεφαλικά επεισόδια.
Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι εκείνοι που έπιναν τουλάχιστον ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα μείωναν τον κίνδυνο εγκεφαλικού κατά 20%.
Μείωση του κινδύνου κατά 20%, παρατήρησαν επίσης και σε εκείνους που έπιναν τουλάχιστον τέσσερα φλιτζάνια πράσινο τσάι.
Συγκεκριμένα, ο κίνδυνος
των αιμορραγικών εγκεφαλικών επεισοδίων μειωνόταν κατά 32% σε όσους
έπιναν ένα φλιτζάνι καφέ ή δυο φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα.
Η έρευνα διεξήχθη σε 83.000 ανθρώπους, ηλικίας 45-74 ετών, που μελετήθηκαν επί 13 χρόνια περίπου.