p

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Δείτε τι απίστευτο σκοπέυει να απαγορέψει η Ε.Ε και μάλλον θα γίνει χαμός!!!

Ένα σχέδιο θα ψηφιστεί στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στις 12 Μαρτίου και θα μπορούσε να θέσει τις βάσεις για την απαγόρευση των ακατάλληλων για ανηλίκους βίντεο σε όλα τα media, συμπεριλαμβανομένου και του διαδικτύου.


Ο σκοπός της πρότασης για το σχέδιο νόμου από την αριστερή ευρωβουλευτή Καρτίκα Λιόκαρντ, είναι η προώθηση της ισότητας των φύλων στην ΕΕ με την καταπολέμηση των στερεοτύπων των φύλων σε πολλά μέτωπα. Για το σκοπό αυτό, η γνωμοδότηση συνιστά μια «απαγόρευση όλων των μορφών της πορνογραφίας στα μέσα ενημέρωσης», ενώ αυτό αφορά και το ίντερνετ.

Απευθύνει επίσης έκκληση για τη δημιουργία ρυθμίσεων με “στόχο να επιβάλλουν αποτελεσματικές κυρώσεις σε εταιρίες και άτομα που προωθούν τη «απελεύθερωση» των κοριτσιών.”

Ωστόσο, η ψηφοφορία του νομοσχεδίου δεν είναι νομικά δεσμευτική. Οι πιθανότητες επίσης για πανευρωπαϊκή απαγόρευση της είναι πολύ λίγες.

Ο Κρίστιαν Ένγκστρομ, βουλευτής της ΕΕ από τη Σουηδία του πειρατικού κόμματος, έγραψε στο blog του. «Αν και συμφωνώ απόλυτα ότι η εξάλειψη των παρωχημένων στερεοτύπων των φύλων στην ΕΕ είναι ένας αξιόλογος στόχος, θα ψηφίσω κατά του σχεδίου αυτού την επόμενη εβδομάδα».

Υπάρχει επίσης και η περίπτωση οι providers του διαδικτύου να μην είναι αναγκασμένοι να συμβαδίσουν επί της αρχής του νομοσχεδίου και να προχωρήσουν σε ένα διαδικτυακό νομικό καθεστώς παρόμοιο με της Αμερικής.