p

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Πόνοι στον αυχένα; Υπάρχει λύση χωρίς φάρμακα

H κακή στάση του σώματος εν ώρα εργασίας, οι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, το μη ανατομικό μαξιλάρι, μία απότομη κίνηση…
όλα αυτά μπορούν να επιβαρύνουν τον αυχένα ή το πάνω μέρος της πλάτης. Το αποτέλεσμα είναι έντονοι πόνοι, αίσθημα δυσφορίας, πονοκέφαλος, δυσκολία στην κίνηση, πόνος στα χέρια.
Υπάρχουν κάποιες απλές ασκήσεις για τον αυχένα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα. 

- Σταθείτε όρθιος/α και κουνήστε και τους δύο ώμους πάνω και κάτω. Στη συνέχεια, κάνετε κυκλικές κινήσεις με τους ώμους, με αργό ρυθμό για λίγα δευτερόλεπτα.

- Μείνετε σε όρθια θέση και κατεβάστε το κεφάλι σας, έτσι ώστε το πηγούνι να πλησιάσει όσο περισσότερο γίνεται το στήθος. Μείνετε για λίγο και επιστρέψτε στην αρχική θέση. Έπειτα, γυρίστε  το κεφάλι  όσο πιο πίσω μπορείτε, κοιτώντας ψηλά στο ταβάνι. Μείνετε για λίγα δευτερόλεπτα.

- Σταθείτε με το πρόσωπο στη γωνία ενός τοίχου και τοποθέτησε τα χέρια σου στα πλάγια του τοίχου. Οι αγκώνες πρέπει να βρίσκονται στο ύψος των ώμων. Πλησιάστε το σώμα σας προς τον τοίχο, κρατώντας τις φτέρνες κολλημένες στο πάτωμα. Μείνετε για λίγα δευτερόλεπτα και επιστρέψτε στην αρχική θέση.